Wat kan naar de kringloopwinkel en wat niet?

Heeft u uw huis opgeruimd? Of laat u een woningontruiming uitvoeren? Dan is de kans groot dat er veel meubels en andere spulletjes zijn die interessant zijn voor onze kringloopwinkel. Wij kunnen echter niet alles innemen, en sommige spullen zijn voor ons echt interessanter dan andere spullen. Benieuwd wat wij wel en niet van u kunnen overnemen? In dit artikel vindt u een overzicht van wat wij wel en innemen in onze kringloop.

Wel naar de kringloopwinkel brengen of laten ophalen

Heeft u tweedehands goederen die nog in goede staat verkeren, compleet zijn en niet vies of gevaarlijk of illegaal zijn? Dan kunnen wij deze in vrijwel alle gevallen van u overnemen. Waar het om gaat, is dat uw spullen voor een ander nog van waarde zijn. Hieronder leest u meer over de typen spullen die voor onze kringloop in Alkmaar heel interessant zijn.

Meubels en woonaccessoires 

Tweedehands meubels en woonaccessoires zijn zeer gewild. Denk aan kasten, bedden, tafels, stoelen, vloerkleden, schilderijen en andere decoratie. Zo lang meubels en accessoires nog in goede staat verkeren, zijn er mensen die interesse zullen hebben. Iedereen heeft immers een unieke smaak en een bepaald interieur waar net dat ene kastje perfect in thuis hoort. Heeft u vintage of zelfs antiek meubilair in de aanbieding? Dan is dat voor ons extra interessant!

Potten en vazen

Gebruikte woonaccessoires waar met name een grote vraag naar is zijn potten en vazen. Met name unieke bloempotten of vintage vazen blijven nooit lang staan in onze kringloop. Deze producten verliezen immers nauwelijks iets van hun gebruikswaarde en geven een interieur veel meer charme dan die standaard potten van grote woonketens.

Speelgoed en spellen

Zijn de kinderen hun speelgoed ontgroeid of heeft u zo veel spellen dat ze niet meer in de kast passen? Lever uw spellen en speelgoed in bij onze kringloop! Net als bij meubels en woonaccessoires is er altijd iemand die hier heel blij van wordt. Let er alleen op dat het compleet is, zodat de nieuwe eigenaar er écht plezier van zal hebben!

Fietsen voor de kringloop

Heeft u een nieuwe fiets gekocht? Dan kunt u uw oude fiets inleveren bij de kringloopwinkel. Fietsen hoeven niet in perfecte staat te zijn: een lekke band of een kapotte koplamp hebben we zo gerepareerd.  

Elektrische apparaten

Wasmachines, drogers, ovens, koelkasten, tv’s, spelcomputers, monitoren: lever ze in bij uw favoriete kringloopwinkel! Zo lang ze het nog doen, zijn elektronische apparaten van grote waarde voor onze klanten.

Kleding

Ook tweedehands kleding is zeer populair in onze kringloopwinkel. Niet alleen mensen met een beperkt budget komen bij ons shoppen, ook liefhebbers van vintage en bijzondere broeken, schoenen, jurkjes, jassen en hemden kopen regelmatig kleding bij ons. Uiteraard is het ook bij kleding wel belangrijk dat het niet kapot of (te) versleten is.

Niet naar kringloopwinkel 

Niet alles kunnen wij innemen. Kapotte goederen of spullen die vies, gevaarlijk (verfafval, CFK-houdende koelingen) , onhygiënisch (etenswaren, douchematjes)  of illegaal (opgezette beschermde diersoorten, kopieën van dvd’s en cd’s), zullen wij niet innemen. Deze spullen kunt u beter naar de milieustraat brengen. Daarnaast nemen wij ook geen automotive-spullen in, zoals autobanden en auto-onderdelen. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de garage of een autosloper.

Wilt u spullen komen brengen of laten ophalen door kringloopwinkel Loodz15 en ze een tweede leven gunnen? Meld uw tweedehands spulletjes dan aan via deze pagina. Graag tot snel!

Deel dit bericht

Zien wat wij allemaal te bieden hebben bij Uitdragerij 15?

Volg ons via social media en blijf op de hoogte van alle nieuwe aanwinsten!

Scroll naar boven